CARGOLS A LA LLAUNA
Bon dia desde Lleida! 

Com us deia ahir per instagram.  Les piscines estan totes obertes i plenes, mitja #lleida a #cambrils i l’altra mitja a #torredembarra . A Lleida quedem nosaltres @holasomos7 i potser lo Sr. @postureiglleida , l’ Alcalde @miquelpueyo , i els sanitaris. Algú mes??

#lleida estimada Lleida  #lleida #lleida Qui ens ho havia de dir!!


Comparteixo la meva versió dels CARGOLS A LA LLAUNA (fets al forn de casa. On sino? 😓) Boníssims amb una mica de Ron a falta de Conyac.


Direm que tradicionalment els cargols a la llauna no es rentaven, es feien al foc de llenya, coent-se en la seva pròpia bava i a molts llocs els continuen fent així.

Ingredients:
.  Cargols de la varietat Boves
.  Sal, pebre negre, Pebre Vermell Picant
.  i oli d’oliva verge extra
Conyac Torres 10 (jo avui he posat Ron!)
.  Allioli per acompanyar.


Actualment i suposem que per motius d’higiene alimentaria, s’acostumen a rentar, ja que a més de fer-los al foc de llenya, també els fem al forn de casa. En ambdós casos, el que sempre hem de fer és tenir-los en dejuni almenys una setmana.

Preparació:

Com hem dit abans, els cargols han d’estar purgats, és a dir, han d’estar almenys una setmana en dejú.

Netejar-los amb força d’aigua, sense submergir-los, tan sols per treure la terra i impureses que pugui tenir la closca. Es pot fer amb un respall petit.

Agafem una safata de llauna del forn, col·loquem els cargols damunt amb la part oberta cara amunt i ajustats perquè no es tombin. Si veus que comencen a sortir, desseguida afegeix una mica de sal (veuràs com s'amaguen).

Jo he tirat un raig generos d'oli i a continuació he posat la SAL, el PEBRE NEGRE i el PEBRE VERMELL PICANT i a continuació els posem al foc de llenya o si els fem al forn, s’ha de fer a 220 graus. Als 7 o 8 minuts mirem i segons com podem diexar-ho fins a 12 0 15 minuts al forn.  Sabrem que estan al punt quan els veguem daurats.

Els traiem , els flambegem amb conyac i acompanyem amb un all i oli. 

La recepta és pot millorar. El món del cargols és molt ampli. Si Deu em dona salut aniré compartint les meves receptes. Aquesta de moment va directa a la GUIA HOLA SOMOS 7. T'animo a fer una ullada aquí

Ànims #lleidatans i #lleidatanes !!!!! ❤️


PD: Si estàs com jo en un camí de transformació i canvi d'alimentació per a perdre pes, oblidat de l'Allioli. :-))

Bon dia!

Montse 

No hay comentarios:

Contestaré lo antes posible.
Gracias por pasar.
.
.

Maestro: ¿Qué significa trabajar en un mismo? ..... Frases

  Ya  bastante difícil es cambiar cuando queremos hacerlo, pero intentar que otra persona cambie cuando no quiere es imposible, es más puede...

Con la tecnología de Blogger.