Alletament maternBy psicologiacat

Un dels aspectes més importants que ens trobem en la tasca de fer de mares i pares és tot allò que fa referència a l’alimentació. Es recomana alimentar el nadó amb el pit. En circumstàncies escasses no és possible donar-l’hi i no per això s’han de generar sentiments de culpabilitat, ni tampoc pensar que pot ser perjudicial per al nounat.

Així, l’opció de pit o biberó és responsabilitat de la mare, tenint en compte que les dues activitats són igualment útils per proporcionar el contacte físic i social que necessita l’infant. L’estimulació tàctil té beneficis per al seu desenvolupament, és un factor que facilita la regulació del sistema respiratori infantil i, a més, durant l’alimentació s’estableixen contactes visuals i maneres refinades de comunicació entre la persona adulta i el nounat molt importants per vincular-se mútuamente, i per aprendre les bases del diàleg i de l’intercanvi social que posteriorment donaran pas a la comprensió de les normes, a l’ús del llenguatge i al joc social.

Algunes dones deixen de donar el pit a les criatures perquè “creuen” que no tenen suficient llet o que l’infant es queda amb gana, creença que en la majoria de casos no està fonamentada. Aquesta decisió no es pot prendre de manera precipitada sense consultar abans algun professional expert en lactància, com pot ser el llevador o la llevadora, el servei de pediatria o assistint a les trobades de grups de suport de mares lactants. Cal saber que la producció de llet depèn de la freqüència, la intensitat i la durada de les mamades.

És normal que el nadó perdi una mica de pes durant els primers dies de vida. Després, s’engreixa de manera gradual entre 150 i 200 grams per setmana o entre 600 i 800 grams al mes durant els tres primers mesos, encara que aquesta mesura pugui variar d’un mes a l’altre i segons la criatura. El que és més important és que guanyi pes, i mentre sigui així no hi ha motius per canviar-li l’alimentació.

En tot cas el seguiment del creixement i el desenvolupament correcte del teu fill, cal que els facis amb col•laboració del teu servei de pediatria.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana una lactància materna exclusiva fins als 6 mesos d’edat. Llavors es pot iniciar la introducció d’altres aliments, tot i que la lactància pot continuar durant els primers anys de vida.

No hay comentarios:

Contestaré lo antes posible.
Gracias por pasar.
.
.

Con la tecnología de Blogger.