YoyóI aquesta és la Història...


Un artefacte similar al io-io existia ja cap a l'any 1000 aC a la Xina, on s'utilitzava com a instrument hipnòtic. No obstant això, a l'origen, el io-io del qual deriva la joguina actual era un estri de caça, similar al de les boleadoras dels gautxos, que els tagals de les Filipines havien usat durant més de 400 anys. Eren grans i tenien vores afilades i tacs, i estaven lligats a unes sogues llargues. Cap al 1800 el io-io va arribar a Europa com una versió en forma de joguina d'aquesta arma. Els britànics, a més de yo-yo, el van anomenar bandalore, quiz i joguina del príncep de Gal·les, mentre que els francesos el coneixien com a incroyable (increïble) o l'emigrette. Als Estats Units va arribar a la dècada del 1860, però no es va difondre fins a la dècada del 1920. Pedro Flores, un immigrant filipí, va ser la primera persona que va produir io-ios en grans quantitats. Les joguines de Flores duien el nom de yo-yo.

El 1929, el nord-americà Donald Duncan va comprar els drets a Flores, va convertir la paraula yo-yo en una marca de mercat (®) i va canviar el nus fix que fins llavors connectava el cordill amb l'eix per un llaç que permetia una major versatilitat a la joguina.

font: Viquipèdia

La paraula io-io s'ha pogut Reutilitzar 
en el Quilt World, m'agrada!   


 

Aquest és l'altre....

Fer una ullada d'un minut en aquest video 
és suficient per veure com el campió del  món deleita al seu públic...
Sólo un minuto para ver al campeón del mundo deleitando a su público,
 ¡Campeones,  sí, sí campeones de todo. Los hay, los hay!


No he vist el Fishing.  Era una de les meves acrobàcies preferides!
¡No he visto el Fishing, una de mis acrobácias preferidas!


.
.
.
.

Carai, com ha canviat això! No? 
(I antigament s'utilitzava per CAÇAR!!)
¡Cómo ha cambiado ésto!

.
.
.
.
.
.

La màgia de la blogosfera candila el meu cap d'anades i tornades a la meva infància amb una facilitat tremenda i gràcies a ella he recuperat una peça important del meu Trencaclosques.   Va ser company discret d'aventures, a la butxca del darrera, calladet, era de Fusta, sí de fusta i fil blanc.   Nostàlgia!

Durant l'any faig LLiStEs de tots colors, tamanys i per a qualsevol cosa.. la memòria ha de descansar i durar.  Avui estreno la de NADAL-Regals i sense ocupar massa espai anoto  Io-Io per a tots!  Els meus fills comencen a disfrutar amb  regals que no figuren mai a les seves llistes peròòòòòò què passarà quan el vegin? Els hi agradarà? 

---

La magia del la blogosfera me tiene en vilo, voy, vengo, vengo, voy...  me reencuentro con mi infancia con una facilidad tremenda y recupero poco a poco piezas de mi "rompecabezas". Yoyo  fué compañero discreto de aventuras, en bolsillo trasero,  manteniéndose siempre silencioso. De madera e hilo blanco,  parecido al de la primera foto.  ¡Nostalgia!

Durante el año hago listas de todos los colores, tamaños y por cualquier cosa.  La memoria, cada vez lo veo más claro, para lo imprenscindible.  Hoy estreno mi lista de NAVIDAD-Regalos, (esto está a la vuelta de la esquina) sin ocupar mucho espacio queda escrito en primera posición YO-YO para todos.

¡Mis hijos empiezan a disfrutar recibiendo regalos que no están en sus listas, veremos que sucede con éste! ¿les gustará?     


Monty-eDuCaSoLeSeDuCaN 

4 comentarios:

 1. Ohhh quin blog tan precios, i ple de frase genials...enhorabona....molts petonets plens de mágia i color...Muak

  ResponderEliminar
 2. Magistral con el yoyo...a mi me encantaba y era habilidosa pero este video me parece magia.
  ¿Lista de Navidad?..primero he pensado ¡horror!, luego, ¡inteligente!: Sin prisas, regalos pensados y no el que les meten en todos los anuncios y catálogos. Los de toda la vida, siempre triunfan. Me apunto yoyos también! Gracias!

  ResponderEliminar
 3. Magia!
  Lo que hace este chico con el yo-yo es más que habilidad.
  Pues yo he de confesar que no sé utilizar un yo-yo, ahora me parece un regalo excepcional! Yo también me apunto a que me lo regalen ;)

  ResponderEliminar
 4. PINTORETA, quina il.lusió que ho diguis tu. GRàcies!

  MARTA, nos vemos en el próximo campeonato provincial? Un saludo.

  MELOENVUELVE, tu también en el provincial. Practicando practicando. Un beso.

  ResponderEliminar

Contestaré lo antes posible.
Gracias por pasar.
.
.

Con la tecnología de Blogger.