viernes, 17 de junio de 2011

Caso Habiba..

Guardo aquí el mail que me  enviaron  mis amigas  de Alleta.

¡Me uno a dolor de esta madre! 

***
Les assessores d'Alleta considerem important difondre el cas HABIBA per la seva gravetat; per l'atac que suposa als drets humans bàsics -separació injustificada i irregular de mare i filla de 15 mesos _lactant_  i a l'alletament .
 Creiem important fer-ne la màxima difusió per tal de poder col·laborar , en la mesura que sigui possible, a accelerar la retrobada mare -filla.
 Habiba, mare de 22 anys i la seva filla de 15 mesos, van ser acollides a la comunitat de Madrid, pels serveis socials, per raons de problemes de subsistència i maltractes. El 30 de maig li van prendre la nena els mateixos serveis perquè li donava el pit, i tenia una conducta materna disruptiva: dormia amb la nena, no obeia l'ordre de desalletar-la, etc. Ha estat avaluada per una psiquiatra i la considera absolutameht vàlida per al maternatge. La separació ha estat feta de forma irregular, sense possible defensa, sense poder-se acomiadar de la nena. L'ha vist una vegada des de llavors, una hora, davant de dos vigilants amb prohibició d'alletar-la.

Hi ha una mobilització important per ajudar-a, però com més siguem millor, sobretot és un cas que s'ha de conèixer.

INFORMACIÓ VIA LINKS:

Grupo en facebook de apoyo a Habiba:


Entrevista al abogado de Habiba(asociación RAÍCES) y a una representante de la Asociación Española de Pediatría:Artículo en El País:Artículo en El Mundo (impresión en papel del 8 de junio de 2011, pág. 18. La versión digital es una nota de Europapress en la que no se molestaron en entrevistar a la defensa de Habiba):Aquí http://www.iboneolza.com/  podéis ver más sobre la Dra. Ibone Olza quién decidió dar a conocer la noticia el pásado 4 de junio, y aquí http://www.icam.es/docs/ficheros/200910220015_6_1.pdf  sobre Nacho de la Mata, el abogado defensor de Habiba perteneciente a la Fundación Raíces.

La Fundación Raíces que está amparando en todas las dimensiones a Habiba en este momento, nos ha pedido que estemos atentos a la convocatoria de movilizaciones URGENTES si no le devuelven su bebé a Habiba a lo largo de mañana, jueves 9 de junio. Por ese motivo te pido que hagas la máxima divulgación posible de este mensaje para conseguir una gran movilización, si es que llega a ser necesaria.

***