martes, 23 de julio de 2019

L'escoleta Bilingüe Bosquet dels Estels, nou espai a Lleida. On tornaria a jugar i rejugar cada dia.

BON DIA!
BUENOS DÍAS!

Las que me conocéis sabéis perfectamente que mis escapaditas al mundo virtual me conectan con mi ser más friki disfrutón. Amigos, pandilla virtual, comunidad, negocios, entretenimiento, news, fakenews. Cada cual a lo suyo. Hasta aquí bien. Las cosas se tuercen cuando mis “5 minutos” se convierten en 2 horas y media en redes; y el “ya voy” en hora y media delante de las pantallas.

Replantearme la vida digital no es sinónimo de abandonar blogs, apps, webs, realización de contenido , no nooo. Replateárselo es más bien cambiar de hábitos o rutinas.  Tomar decisiones en otra dirección. Si estás como yo en esa fase detox digital, mira los tips que estoy compartiendo, quizás te puden ser útiles.

STOP. Que me enrollo muuuuuchoo.

Pasaba por aquí para compartir mi recién visita al BOSQUET DELS ESTELS.
Algunas familias seguro que ya la conocéis.  Os cuento.

Ah! Antes se seguir: Este post lo he escrito y pensado a mano y un pilot 0.7 :-). Me he obligado a ello ya que todo, todo o casi todo lo tengo digitalizado. Y como os decía me estoy replanteando cosas como el retomar a handmade algunas actividades cotidianas.  Te lo contaré próximamente en el 6º tip detox 

¡Avancemos!

Entré en la escoleta emocionada y salí todavía más.Hi han llocs on t’agradaria s’aturès el temps? Segurament sí, però no són molts, oi?
Doncs a la ciutat de Lleida tinc clar on voldria tornar a jugar cada dia i retrobar-me amb el meu jo nena.  Aquest lloc és els @bosquetdelsestels. Tot cuidat fins l’últim detall per a que el nen pugui desenvolupar-se íntegrament d’una manera natural. Cada racó està més que pensat!!L'entrada pels matins pot fer-se sense presses, entre les 08:00 i les 10:00.  Sabeu lo que ajuda això a les famílies i/o cuidadors? Els matins amb presses poden ser angoixants i estressants amb nens petits. Els nens tenen un rellotge biològic intern 0 compatible amb les obligacions-horaris dels grans.  Aquest detall l'agraireu tots molt. Jo he anat sempre (menys amb el 5è fill ) molt estressada, trista, malhumorada perquè no conseguia arribar mai a l'hora. Segons a quina escola vas et poden mirar malament per un tema d'"inputualitat". Noies, com m'agradaria tornar a començar!!! :-))

Un espai pensat fins l’últim detall per a infants de 8 mesos fins als 3 anys, on es combinen les pedagogies  Pikler i MONTESSORI. Ai  noies, aquí heu “tocat la meva fibra”. 22 anys sent mare, 5 fills i somiant que algun dia algun d’ells poguès rebre educació Montessoriana. No els puc ni els vui encongir, quina llàstima!!! Sols puc mirar endavant recomanant 100x100 espais com el Bosquet dels Estel que utilitizen parcialment aquesta metodologia. Mireu si m’agrada i la trobo important per al dia a dia dels infants que m’estic formant com a Guia Montessori. Quan ho sigui oficialment us donaré la tabarra. :-)

I a l’escoleta tenen com a pilar el JOC LLIURE. Això és clau famílies!!! 
Per a qui encara no sap que és comparteixo un resum de l’article El joc lliure: un espai natural per al desenvolupament infantil publicat a la la Revista Aloma https://www.raco.cat/index.php/Aloma (revista de psicologia, ciències de l'educació i de l'esport de la Universistat Ramon LLull. Blanquerna)

Resum L’article presenta diferents arguments que defensen i recolzen la importància del joc lliure al llarg dels primers 6 anys de vida. Es comenten les atribucions que el defineixen i es relacionen amb algunes de les aportacions dels grans teòrics de la psicologia. Es contempla l’infant com un ésser amb moltes potencialitats, i es mostra com, a través de la seva activitat lúdica, desenvolupa de manera integral la seva personalitat, iniciant i afirmant aprenentatges diversos. S’incideix específicament en el desenvolupament cognitiu, bàsicament per la complexitat que comporta la seva valoració en contraposició a altres àrees com el llenguatge, la motricitat i la socialització, que són àrees més fàcilment observables. Amb aquesta finalitat s’inclouen alguns exemples de joc lliure on s’il·lustra, de manera introductòria, aquest desenvolupament. Al mateix temps s’observa el desenvolupament infantil a partir de les tipologies de joc que es manifesten naturalment en aquests anys, passant de l’activitat exploratòria al joc simbòlic i al joc reglat, i vinculant aquest darrer amb l’entrada a l’educació formal. Finalment s’incideix en la importància de la presència de l’adult, com una presència propera, que educa, i que ha de partir d’unes actituds prèvies molt clares si vol compartir espais de joc lliure amb els infants, afavorint d’aquesta manera que l’espai de joc es converteixi també en espai educatiu. 

Fa poc vaig tenir l’oportunitat d’escoltar a Andre Stern a Barcelona. Ho ha viscut i en parla. És aposta segura (de felicitat i saviesa) donar aquesta oportunitat als vostres fills. 

RACONS:
Només cal que mireu les fotos lo ben cuidats que estàn: LLums i Ombres, La Calma, Fer i Desfer, La caseta, Les nostres famílies, L’Art, L’hort, …. Segur em deixo alguna cosa. Us animio a que aneu personalment i us ho expliquin la Marta i la Mariona.
I formació per a famílies!! M’agrada molt que ofereixin aquesta opció.  I és que els pares no neixem ensenyats, anem descobrint als fills i molts cops fem proba-error.  No passa res! Fem com podem i com sabem; i seguirem sent els millors pares per les nostres criatures. Però sempre és millor , si es pot, estar assabentat del què passa pel cap del nen en cada moment i com es desenvolupa a cada etapa. Escoltar, reflexionar, dialogar, deixar-nos ajudar per mi és fonamental. Els Llibres, les xerrades i les formacions presencials i/o online són un complement per a educar i criar-los millor.  A l’escoleta la programació de la formació m’han dit que està al caure. I els llibres ja els teniu a punt per agafar-los estil prèstec.


Ah i m’oblidava, és BILINGÜE , BILINGÜE. Una nativa estarà amb ells tot el dia. Les altres mestres també es comuniquen amb anglès si cal. Però el nen te la opció de parlar l’idioma que vulgui.   Ai nenes i joo….. me les he tingut que inventar i reinventar per a treballar l’anglès a casa amb els meus fills i tot i axí no anem sobrats: . Què si una aupair, que si viatges a l’estranger, que si parlem en anglès a l’hora de sopar, que si versions originals a les pelis….Se’ls hi fa pesat si no els hi agraden les llengües.  Tenir una opció com la dels Bosquest de l’Estel és lo ideal ja que desde tant petits l’aprenenatge de l’idioma és fa inconcientment i queda per sempre.    

FELICITATS!!!!

Les trobareu al Carrer Bisbe Ruano, 24, 25006 Lleida


IMPORTANT!!!!
FAMÍLIES AMIGUES DE @HOLASOMOS7 
SI ANEU DE LA NOSTRA PART US FARAN UN 10% EN LA MATRÍCULA.
FINS AL 15 D’AGOST!!!LLEIDA, 21 de JULIOL DE  2019
*jo ja he fet vacances. 
Tot i que per les Reds Socials he decidit no ser-hi activament fins l’1 de setembre, segueixo treballant.  Si tens ganes de xerrar o consultar qualsevol cosa que et preocupi de la criança, la educació digital, l’organització del temps, l'espai i l'ordre de la vida mateixa no deixis d’escriure’m. Estic aquí per escoltar-te, ajudar-te i no jutjar-te.


I si estàs de vacances, disfruta-les!!!!!!!! 

Monti

Perdoneu:
S'enten que el BOSQUET DELS ESTELS va directe a la nostra #familyfriendlycityguide , no?
Feu una ullada, hi trobareu llocs interessants de la Ciutat de Lleida i de Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Contestaré lo antes posible.
Gracias por pasar.
.
.