CARGOLS A LA LLAUNA
Bon dia desde Lleida! 

Com us deia ahir per instagram.  Les piscines estan totes obertes i plenes, mitja #lleida a #cambrils i l’altra mitja a #torredembarra . A Lleida quedem nosaltres @holasomos7 i potser lo Sr. @postureiglleida , l’ Alcalde @miquelpueyo , i els sanitaris. Algú mes??

#lleida estimada Lleida  #lleida #lleida Qui ens ho havia de dir!!


Comparteixo la meva versió dels CARGOLS A LA LLAUNA (fets al forn de casa. On sino? 😓) Boníssims amb una mica de Ron a falta de Conyac.


Direm que tradicionalment els cargols a la llauna no es rentaven, es feien al foc de llenya, coent-se en la seva pròpia bava i a molts llocs els continuen fent així.

Ingredients:
.  Cargols de la varietat Boves
.  Sal, pebre negre, Pebre Vermell Picant
.  i oli d’oliva verge extra
Conyac Torres 10 (jo avui he posat Ron!)
.  Allioli per acompanyar.


Actualment i suposem que per motius d’higiene alimentaria, s’acostumen a rentar, ja que a més de fer-los al foc de llenya, també els fem al forn de casa. En ambdós casos, el que sempre hem de fer és tenir-los en dejuni almenys una setmana.

Preparació:

Com hem dit abans, els cargols han d’estar purgats, és a dir, han d’estar almenys una setmana en dejú.

Netejar-los amb força d’aigua, sense submergir-los, tan sols per treure la terra i impureses que pugui tenir la closca. Es pot fer amb un respall petit.

Agafem una safata de llauna del forn, col·loquem els cargols damunt amb la part oberta cara amunt i ajustats perquè no es tombin. Si veus que comencen a sortir, desseguida afegeix una mica de sal (veuràs com s'amaguen).

Jo he tirat un raig generos d'oli i a continuació he posat la SAL, el PEBRE NEGRE i el PEBRE VERMELL PICANT i a continuació els posem al foc de llenya o si els fem al forn, s’ha de fer a 220 graus. Als 7 o 8 minuts mirem i segons com podem diexar-ho fins a 12 0 15 minuts al forn.  Sabrem que estan al punt quan els veguem daurats.

Els traiem , els flambegem amb conyac i acompanyem amb un all i oli. 

La recepta és pot millorar. El món del cargols és molt ampli. Si Deu em dona salut aniré compartint les meves receptes. Aquesta de moment va directa a la GUIA HOLA SOMOS 7. T'animo a fer una ullada aquí

Ànims #lleidatans i #lleidatanes !!!!! ❤️


PD: Si estàs com jo en un camí de transformació i canvi d'alimentació per a perdre pes, oblidat de l'Allioli. :-))

Bon dia!

Montse 

No hay comentarios:

Contestaré lo antes posible.
Gracias por pasar.
.
.

Con la tecnología de Blogger.