Unes favets amb calamarcets com les que li agradaven al padrí del TIBERI DE LA ROSER

 Avui he tastat unes FAVEETES AMB CALAMARCETS o Xipirons.  Un plat suculent, suculent.  Un platet que costa de trobar i a mí molt  de cuinar.  Un dels plats preferits del meu pare, al cel sigui.


Segurament sabeu que el fruit de les faves, la llavor d'un llegum també anomenada fava, té un alt percentatge de proteïna (fins al 30%) i són molt apreciades en cuina, també en plats vegetarians i vegans. Les faves són el fruit de la favera -Vicia faba- que menjaven els nostres avantpassats.  Les faves són ancestrals, ja eren conegudes en el neolític, principalment per influència púnica. Actualment han recuperat el prestigi gastronòmic front el perfil de menjar de subsistència.


El confinament ens ha  fet recuperar costums que teniam oblidats. Cuinar el que cuinaven a casa la iaia i la padrina no sempre és fàcil i no sempre tenim temps però em sembla una cosa ben bonica per mantenir tradicions familiars.  Sens dubte a través dels  àpats mantenim vius als que van marxar per sempre.  Avui els hem volgut fer tornar tots/tes a taula: unes faves com us deia, uns canelons, uns macarrons, unes mandonguilles amb sepieta, uns rovellons… MMMMM.mmmmm bonísssims de debó.

Roser , @eltiberidelaroser , ja saps que superar els macarrons de la padrina és difícil però has estat a un punt.  
100x100 Recomano que contacteu amb la Roser si voleu menjar cuina tradicional.

El proper diumenge us explico més coses i penjo més fotos al blog: www.holasomos7.com.

Bon final de diumenge, confinats!!!
Montse


Pd: es clar, m'obidava, EL TIBERI DE LA ROSER se n va directe a la nostra GUIA HOLA SOMOS 7. Hi ets?

No hay comentarios:

Contestaré lo antes posible.
Gracias por pasar.
.
.

Con la tecnología de Blogger.